Pluggish!

Jaa, som ni kanske inte tror så blir det faktiskt ganska mycket plugg oxå. Det är inte bara fest. hehe, även om vi så gärna skulle vilja ha det så! Tittade igenom min kalender och upptäckte till min stora förskräckelse att jag har 2 mid-terms, fotoinlämning plus en class-presentation nästa vecka! Fick lite smått panik om man säger så!
Jaha, så det är bara till att sätta sig ner råplugga alltså.. Vet bara inte riktigt hur jag ska börja! Haha, va så länge sen man behövde plugga känns det som.

Nej, nu kan jag inte hitta på undanflykter vid datorn längre.....Skolan väntar.  

Puss //Malin
                       

Music please

Sitter och försöker ladda ner lite partymusik men kan inte komma på en endaste låt. I nuläget förkrökas det till 3 olika melodier i Mirabella Mansion;
"Guru Josh Project Infinity", "Rio - Shine On" och "Shake it" med "Metro Station".
Helt efterblivet! Och eftersom att ingen av lasmarna (latmaskarna) har orkat engagera sig i att göra en playlist, blir det ett evigt rännande fram och tillbaka för mecka med youtube..SNÄLLA HJÄLP OSS!

Vad lyssnas det på hemma i svedala?

Nystart...

.... Idag började vi på nytt. Efter allt hårt festande de senaste veckorna måste vi nu göra nåt drastiskt :) Med tanke på att det är Halloween snart måste vi slimma till ordentligt. Ja ni förstår kanske varför, de flesta vet säkert hur utstyrseln är här :)

Nu har vi iallafall skrubbat kropparna, fixat naglarna, och ja allt ni kan tänka er. Vi har också köpt måltidsbarer som vi ska äta ibland. De heter slimfast, bra va? :)

Nu blir det en timmas powerwalk och sedan drar vi ner till stranden, för vi är nämligen lediga idag.




Utflykter i California

Som jag tidigare skrivit var min mamma här på besök! Vi va ute på lite utflykter, hehe får ju passa på när man har bil!
Vi började med Malibu och Santa Barbara:



Seaworld i San Diego: (min kamera dog tyvärr efter dessa bilder så blev inte mkt mer. men såg oxå vitvalar, isbjörnar, och en späckhuggarshow)





San Diego:




Även om mamma har åkt, har jag fortfarande kvar min familj i LA =) //Malin

MASCOTS!

Alla grymma team måste ha en maskot! Och eftersom att Crew Sweden är lite bättre än alla andra lag införskaffade Malin 4 stycken lucky pieces när hon besökte Seaworld igår. En maskot för varje personlighet!


Nedanstående motiveringar är omskriven fakta hämtad från Wikipedia haha;

Sanna, Späckhuggare - jagar i flock. det tar upp till 40 år för djuret att lära sig stranda.

Liza, Valross - lever isär förutom vid forplantningen.

Amalle, Delfin - flirtig, lekfull med tämligen hög intelligens, raggar aktivt genom att göra visselljud.

Malin, Pingvin - kan gå flera mil för att nå sitt mål; att nuppa i flock på ett stort fält.



e så less på våra posebilder
till och med maskotjävlarna har lärt sig uppställningen

Skräll

Igår planerade vi att vi skulle hyra film och svulla. I mataffären blev vi lite småsugna på bailys, som vi har en tendens att bli på fredagar. Vi köpte hem två flaskor bara för att "smutta" lite. Väl hemma fick vi panik så vi bestämde oss för att åka in till Hollywood och käka middag. Vi klädde upp oss just in case :)

När vi sitter på restaurangen får Amalle ett sms; " Hey there's the Macy's passport fashion show tonight, and the afterparty is at Area. There's going to be like 50 models there. I've got the Hummer-limo. Should I put you guys on the VIP-list? "

Vi blev så exalterade att Amalle tappade mobilen i golvet så att den gick i flera bitar. Vi käkade upp fort som attans och begav oss raka vägen mot Area. Där mötte vi upp guysen och festen drog igång. Efter bara tjugo minuter bestämde grabsen att vi skulle vidare till Opera, så dom eskorterade oss till deras Hummer-limousin. Åh herre gud va grymt det va!! En tio meter lång svart Hummer-limmo fylld med skumpa och snygga modeller!

Vi stannade på Opera i en timme sedan körde vi mellanfest i limmon innan vi drog på efterfest i Beverly Hills.
Det var klart en av de bästa kvällarna hittills. Döm själv av bilderna :)

Nu går vi föresten under namnet " Team Sweden " i hollywoodkretsarna, haha.

Bilder från Area, Opera och Hummern:




Glömde ta bild på Hummern utifrån, men så här såg den ut


Bevvan

i fredags var vi i Beverly Hills igen, Malin har varit i San Diego. Har varit en mysig dag som har spenderats på Rodeo Drive. Åh herregud vilka butiker! Vi lyckades se en kändis iallafall och Liza lyckades vara papparazzi igen och fota henne i bilen :) kommer inte ihåg vad hon heter nu, men hon är sjukt snygg med jätteuppumpade läppar och har medverkat i massa serier.

När vi kom hem va vi helt döda så vi sov i två timmar. Vad som hände oss senare kan ni se i nästa inlägg :)



Torsdag

Sanna har precis färgat mitt hår nu, hade fått en hemskt ful utväxt. Under tiden har vi planerat vår framtid. Kommer blir hur bra som helst!

Jaha vad har vi mer att säga om dagen, jo vi har mestadels bara varit i skolan. Vi går ju i skolan till tio på torsdagar, vilket gör oss väldigt matta. Nu är det iallafall helg igen, wihoo! Vi ska dock ta en vit helg, haha förstå en vit helg i LA det är nog inte så vanligt. Anledningen till detta är att vi har allt för mycket plugg just nu, och att våra kroppar måste vila från alkohol.

Imorgon ska Malin bege sig till San Diego med sin mamma, och vi andra ska in till Beverly Hills och hänga :)

God natt

Så här ska vi inte se ut i helgen :)




// Liza Sanna

Yoga-Life

Som jag kanske nämnt tidigare tränar jag både Yoga och Pilates 2 gånger i veckan. Först så trodde jag att all hets om att dessa träningsformer skulle vara så himla bra bara var överdrivet och bara en fluga som skulle dra över efter en tid. Men ack så fel jag hade. Trodde verkligen inte att Yoga var ngt för mig men nu är det just den kursen som jag längtar efter varje vecka! Alla olika poser som man gör betyder olika saker och hjälper en att må bättre men framförallt att bli smidigare. Om man tex känner sig deprimerad en dag är det bra att stå på huvudet eller att sträcka ut bröstet. Hahah, låter löjligt men funkar verkligen =) 

Så alla som är lite skeptiska till dessa träningsformer, TESTA! Och gå då INTE till friskis och "power-yoga" i 40 min, vilket inte ger så mkt. Gå istället till ngt riktigt yogainstitut. Lovar, ni blir inte besvikna!  // Malin

                                        

Beverly Hills

Och så har vi klarat av Beverly Hills. Sanna och jag började vår rundtur på Beverly center. Ett köpcenter som har alla fina butiker. Hittade lite fina prylar. Jag köpte en kjol, ett linne, en sjal och lite andra småsaker. Sanna köpte världens finaste klänning! åhh så avis!

Sedan skulle vi hitta till Rodeo Drive, men förgäves. Vi gick åt helt fel håll. Istället kom vi till Melrose, och fick äntligen se en kändis :) Michael Rapaport :) Fick olyckligtvis bara en bild på när han sitter i sin svarta bil.

Beverly Hills var riktigt fint, massa snygga människor också ;) Hit ska vi tillbaka redan på fredag för att utforska mera.

Och nu är det så här, jag ska köpa en hund. Vi gick in på en hundaffär i köpcentret, och det skulle jag aldrig gjort. Jag har hittat min älskling. Måste bara ha den hunden. Så tyvärr Johannes, när vi flyttar ihop i vår så får du en hund med på köpet, det blir väl roligt :) Du och jag och en stor vovve i en etta, mys!

Saknar dig by the way, och good luck på matchen idag!




Beverly Hills

Klockan är åtta och vi har precis gått upp. Idag ska jag och Sanna till Beverly Hills med två andra tjejer. De ska till några olika butiker och göra någonting inför ett project, och jag följer med som moraliskt stöd :) Jag hade tänkt att shoppa lite, men efter att ha kollat mitt konto igår så måste jag nog tänka om :) Jag ska iallafall inhandla lite stuffs på Hm, eftersom att Hm inte finns i Santa Monica.

Återkommer senare med bilder från dagen.
Peace out!



Fashion class vs fastighetskurser..

Det här är nog första gången som jag verkligen tycker att det är kul att gå till skolan. På fashion lektionerna diskuterar vi det senaste iniom mode världen, marknadsföring och och allt som hör där till. Om jag jämför mäklarlinjen i Gävle, mot kurserna som jag läser här i Santa Moica känns det som natt och dag.. Nu känns mäklaryrket väldigt långt borta..

Nu sitter jag och gör research på mitt andra fashion buying project, jag ska ta ut annonser, utvärdera skillnaden mellan låg, mellan- och exklusiva butikskjedjor. Jag har suttit hela kvällen i dag och bläddrat i tidningar för att leta efter annonser och i morgon "måste" jag åka in till Beverly Hills för att forsätta min research i de lite mera exklusiva butikerna:) Inte helt fel!

// Sanna



je suis de la amerikatt

Wihoo äntligen har vi internet på alla datorer i lägenheten, nu jävlar ska det bloggas!

Såg precis att det ser ut som att det enda vi gör är att festa. Och visst partajas det en del i Mirabella Mansion, men vi är ju trots allt här för att plugga (yeah right trodde inte ens mig själv när jag skev det). Fyra dagar i veckan hänger i alla fall Crew Sweden på Santa Monica College och låtsatspluggar allt från import och export till foto och yoga. 

Ikväll har jag och Liza haft världens kanske lääängsta franskalektion. Oui, två svenssons i USA fick för sig att plugga francaise.. inte vårt smartaste drag hittills. För det första har vår lärare precis invandrat från Senegal vilket innebär att hon egentligen borde sitta bakom skolbänken och lära sig engelska..och för det andra har hon världens otydligaste kursiva handstil. Vi fattar alltså varken vad hon säger eller skriver. Värdelöst! Jag blir helt förvirrad av alla språk, kommer prata svengelskfransksenigalesmarockanska när jag kommer hem. Fan.


Je dors Liza dicker eau världens otydligaste kursiva handstil


Dermalogica

Jag har förresten börjat använda en ny hudvårdsserie. Sen jag kom ner hit har jag haft lite problem med min hy. Så jag gick till en hudvårdsklinik och frågade om råd. Han insisterade att allt min hy behövde var exfoliering. Jag fick hem en bunch av samples. Nu efter en vecka är min hy som ny, helt sjukt. Jag använder en special cleansing gel, sedan en daily microfoliant och till sist en activ moisturizer. Kan verkligen rekomenderas!





Shake it

Måste verkligen ge allt nu, när det gäller träningen. Dels är det photoshootet som förmodligen blir av i helgen, och sen den där smalfesten.. Efter att ha läst Tyras blogg blev jag väldigt sugen på att prova på vibrationsträning. Man ska tydligen skaka bort fettet, hm låter konstigt, men det fungerar säkert :) Man kanske kan jämföra det när jag och Amalle babade jacuzzi häromdagen. Vi tryckte rumporna och låren mot strålen för att att vibrera bort fett. Tänkte att vi skulle göra på ett ben först och se om det ger resultat :)

Efter franskan idag skjutsade Heyward oss till en hälsoaffär där det tydligen ska finnas hur mycket nyttigheter som helst. Vi ska göra ett besök där inom de närmsta dagarna.

Vi träffade också en tjej på bussen häromdagen som sa att det fanns gratis yoga i Santa Monica. Tänk er 100 personer som trycker in sig i ett rum och graderna stiger till 30-40 grader. Sedan kör man järnet i en och en halv timma, förstå så mycket man måste bränna! Ska försöka gå dit iallafall två gånger i veckan. Ska tydligen vara en riktigt bra lärare som har lärt ut yoga i 26 år, Bryan Kest heter han. Återkommer efter jag varit på första passet..

Nu ska jag ringa och väcka min pojke.

puss Liza

Yogaläraren :)


Mama I love u...

Efter en händelserik och intensiv helg var det riktigt tungt att lyfta sig ur sängen på denna måndagsmorgon. Med svidande ögon och osminkat ansikte släpar jag mig med tunga steg ner till bussen för att bege mig till merchendising display klassen. Men, sen kommer jag ju på att min lilla mamma har tagit sej ända från Sverige hit till LA för att hälsa på mig!! Hon anlände igår och ball som hon är har hon hyrt en Ford Mustang! SÅ efter skolan (heehe dock bara 2 lektioner) mötte jag upp henne osså tog vi oss en liten sightseeing i santa monica=) Hon blev helt faschinerad över min nya hemstad, men underströk att hon tyckte att 6 månader ändå var mer än nog!

Nä, nu e d Gossip Girl time, nya säsongen! =) wiihii! 

Puss  //Malin






Insomnia

My god, jag har vänt på dygnet! ligger i sängen och stirrar i taket, alla har somnat förutom jag..
Har roat mig med att kolla ett avsnitt av Californication, kan verkligen rekomendera den serien, mycket bra.
Jag får helt enkelt lägga mig och räkna får eller nåt. Tur att jag är ledig imorgon iallafall. Tänkte dra en sväng till main street förmodligen och kolla lite kläder. Ska troligen träffa Malins mamma också som är i stan och hälsar på :)

sleep tight! eller det är iochförsig morgon hos er aja :)
// Liza




Hemmafruar

Eftersom att Malin och jag inom snart framtid kommer bli rika hemmafruar, blev vi ju tvugna att improvisera bilder för att se om vi skulle passa :) Och vi tycker vi gjorde ett exemplariskt jobb..

Liza diskar



Malin torkar



Vi pratar över en kopp kaffe



Och över ett glas vin



träna är en av hemmafruarnas bästa syssla


Perfekt utekväll

Som vanligt ändrade vi oss i sista sekund, vi gick ut. Vi har ju problem med schizofreni :)
Agenten och hans vän kom och hämtade upp oss kl 10. Vi hade ju tänkt att det skulle bli en lugn chillkväll. Men det första Dimitri säger när vi kommer ut är "Are you girls ready to dink" ? och jaha så var vi igång igen..

Vi började med en öl på ett ställe på main street. Riktig härligt ställe. Sedan fortsatte vi på ett annat ställe på main street som också var nice. Nästa destination blev Hollywood, vi åkte till Skybar. Shit alltså vilken ställe. Det är en bar som ligger utomhus högt uppe på ett hotell, baren är en av Hollywoods mest exklusiva, där det tydligen ska vara väldigt kändistätt :) I mitten av baren är det en stor pool, och från baren kan man skåda stor del av Los Angeles. Igår hade vi nog en av våra roligaste kvällar här i LA, allt var liksom så perfekt. Vi är fanimig bäst på att komma in på de rätta klubbarna :)

Kvällen slutade såklart på Mc donalds för vissa av oss, för andra slutade kvällen med efterfest hos vår granne till sent in på morgonkvisten.



Sannas födelsedagsfirande


Efter en och en halv timmas väntetid på cheescake factory fick vi äntligen ett bord. Vi var åtta tjejer som var där och åt en god middag och firade sannas födelsedag. Kvällen fortsatte med förfest i vår lägenhet, sen vidare till förfest hos våra grannar. Tog sedan vår bil in till Hollywood, där vi faktiskt hamnade på Sbar. Sbar är stället som vi var på första kvällen vi var ute i LA. Hann dock bara vara där en halvtimma, men vi hade riktigt roligt. Vi träffade ett gäng med jäkligt sköna svenskar.

Ikväll är vi väldigt splittrade när det gäller vad vi ska göra. Funderar på att åka till en lungt ställe med vår agent och bara chilla. Får se vad som händer:)

Bilder från igår:







latdag

Idag har vi varit så jäkla trötta! Vi gick upp bakis vid nio för att kolla på hockey, men det gick ju inget vidare. Fungerar tydligen inte att kolla på canal+ genom mac datorer, åh hatar mac ibland! Lyssnade på radion istället, så himla bra att Rögle vann!

Resten av dagen har vi bara såsat vid poolen och bättrat på brännan.. Ja, alla förutom Amalle som har tränat, hon kör hårt inför smalfesten :)

Vi ska lägga upp bilder från Sannas födelsedag senare. Just nu orkar vi inte, för vi ska bada i VÅR EGEN jacuzzi höhö, förstår att ni är avis i det svenska vinterlandet :)

byebye!




My 30 seconds of fame

Jag och Madde har samma lektioner på både måndag och onsdag, först Merchendising Display och sen Pilates. Efter dessa avkopplande kurser brukar vi åka ner till sant monica och 3rd street. Detta gjorde vi även idag. När vi kom gåendes längs gatan märkte vi att det var en himla uppståndelse längre ner på gatan. Sjävklart rusar vi dit för att se vad som händer. En kvinna står i en glaslåda och folk runtomkring står och tittar och inspekterar henne. Då kommer en man upp till oss och frågar om vi vill vara med på tv. Det behöver han inte fråga 2 ggr! 1 sekund senare har vi skrivit upp oss på en lista och står beredda för att göra vår debut i Amerikansk Tv! Programmet heter ngt i stil med "look 10 years younger" då vi ska bli intervjuade och gissa hur gammal kvinnan i lådan är och berätta varför. På vår knackiga engelska försöker vi förklara för Fab 5-bögen, Kyan Douglas (programledaren) att hennes outfit is out of fashion, och att her hair looks a little bit greyish!

Så håll utkik nu efter en trött människa med en lila yogamatta, som på svengelska försöker göra sig berömd i USA.

Pusss y //Mallan


Mrs. Dr Phil.

När jag slog upp ögonen imorse och tittade mig omkring upptäckte jag till min stora förtjusning massa vackra små hjärtan på väggarna! Haha, då har de små filurerna sanna o liza fått en snilleblixt natten innan att dekorera vår annars riktigt sterila lägenhet! Ett steg i rätt riktning=) Nu e d bara lite lampor, blommor o kanske ngn affish som saknas innan vårt boende blir riktigt hemtrevligt!

Något helt annat dock. Kom precis ihåg vad jag hade drömt inatt! Jag stod på ropsten "brr, hemska tanke" hade bagaget i handen och väntade på att mina föräldrar skulle komma och hämta mig! Just då kände jag hur det skulle kännas att komma hem, vilket gjort mig sjuuukt deprimerad! hehe, vill inte hem o sätta mig bakom ett skrivbord och börja mäkla! När man kan sälja hus här i Beverly Hills =)=) Vem vet, kanske inte kommer hem...

 

Förresten så fick jag en rundtur i Beverly Hills, Bel Air samt Rodeo Drive av våra kära grannar! (skönt att åka bil). Åkte bland annat förbi Dr Phils hus!! Den gamle skojare alltså. Vilket jävla mansion han bor i. Hmm, undrar om han e lyckligt gift, HAHA

Nä, nu ska vi ner på stranden och fixa brännan lite innan utgången i Hollywood ikväll!
PUSS Y // Malin

 

 

 


fredagsmorgon

vaknade precis av att min pojkvän ringde och väckte mig, hade tänkt att sova ut lite, men vad gör det när man får vakna av sin kärleks röst :) nu är jag pigg iallafall så jag ska bege mig bort till gymmet och löpa. Malin och Amalle vaknade precis så jag tänkte tvinga med någon av dem och träna, vi måste ju känna oss slanka inför ikväll :)

När Sanna och jag skulle sova inatt fick vi en brilliant idé. Istället för att gå och lägga oss började vi dekorera hela jäkla lägenheten med hjärtan :) haha nu har vi iallafall lite kärlek i huset :)

Här får ni en bild på verket samt Malins nyvakna face.. Lovar, det ser bättre ut i verkligheten, (hjärtana alltså) // Liza




I går var jag 22 år..

...och så var man ett år ädre, bara så där:)
Vaknade i morse av att mina underbara och skönsjungande vänner väckte mig med en chockladtårta på sängen:) Kan det bli bättre?
Efter en massa tårta stack Malin och jag till skolan för att ha foto lektion, vilket vi inte var så pigga på.. Så det slutade med att vi blev en halvtimma sena eftersom vi missade bussen..:S
När foto classen var slut var det meningen att jag skulle ha Fashion Buying och Malin skulle ha Yoga class. men det är ju inte varje dag man fyler år så vi bestämde istället oss för att åka till Maddison ave i Santa Monica för att äta en god lunch, istället för skolans trötta sallad.. och det var det värt! Maddison ave är en riktigt mysig gata med många små och roliga affärer och riktigt bra matställen.
Och så avrundade vi med starbucks på thrid street, såklart:) En lugn och perfekt födelsedag, inför morgondagens festligheter..!
Det är sådana här dagar som man inser hur bra man har det! Jag har verkligen världens bästa familj och vänner!

älskar er!

// Sanna







Foto á la Liza och Sanna

Nu är alla hemma efter en jäkligt lång dag i skolan. Puhuu.. Så himla skönt att det är helg nu igen. Imorgon ska vi ut och fira Sannas födelsedag med ett gäng tjejer, mys!
Lägger upp lite bilder från fotoläxan jag gjorde härom dagen. Som ni kanske märker var temat rött :)

Måste bara tillägga att det finns så himla mycket konstiga människor i LA, vart man än går träffar man på retards. Idag när vi skulle hem med bussen, träffade vi på en gubbe som verkligen inte slutade prata med oss även fast vi inte sa ett ord till han.. Skummis. Men som tur är överväger de trevliga människorna skummisarna :)
// Liza




..

Lycka till på första matchen idag, (för dig) min blivande man :P hm ska verkligen försöka lista ut om jag kan kolla på matcherna över datorn.. Nu har alla i lägenheten gått och lagt sig förutom jag, måste verkligen sova nu, för imorgon ska vi upp och fira en viss person som fyller 23 år :) sov gott
// Liza


Världens snyggaste och bästa vän 23 år!



Min andra snygging!





Glömd plånka, agentur lulliga mitt på dagen :)

Detta har varit en händelserik dag. Dagen började med att Sanna och jag gick ner mot stranden för att sola. Vi började med en sallad på en rastaurang vid stranden. När vi skulle betala hade vi glömt plånboken hemma, wops :) Pinsamt men vi kunde komma tillbaka senare.

Sen gick vi ner och solade, så himla underbart, grymt väder! Dock va väl inte jag så rolig, somnade hela tiden :) Efter några timmar ringde en modellagentur som Sanna hade träffat ute i helgen. Han jobbar på modelmanagement här i Los Angeles. Vi blev chockade när han sa att han ville träffa oss nu eftersom att han var i närheten. Förstå paniken, vi ligger där och sover, solar och ser för jäkliga ut. I paniken börjar vi sminka oss lite för att se lite fräsha ut.

Efter ett tag så kommer han och hämtar oss och vi åker in till third street i Santa Monica. Där går vi till ett ställe och spelar biljard och dricker öl :) Plus att den som förlorade fick dricka shots, hm så klart Sanna och jag :) Även fast vi kände till en början att allt skulle gå åt helvete, gick allt väldigt bra. Nästa vecka ska han ha en stor photoshoot och då vill han att jag och Sanna ska komma dit och bli fotade, så får vi se vad som blir av det sen!

Här kommer lite slitna bilder från dagen :)


Frukost på starbucks

Nu har jag och vi kommit hem efter en god frulle på Starbucks. Imorse gjorde jag min photoläxa och Sanna agerade modell, blev några riktigt coola bilder, lägger upp dom sen.. Nu ska vi ner på stranden och titta efter fina lifeguards :) Hatar att vi inte har en bil ännu, kan liksom inte ta oss så långt när vi är lediga pga de dåliga bussförbindelserna. Sanna och jag ska gå och kolla på bil senare idag så att vi förmodligen kan köpa oss en vartefter. Nej nu blir det att gassa på stranden.. Peace out! By the way, förberedelserna inför smalfesten går super :)
// Liza Sanna




Smalfest

"ok vi e på mac donalds jag äter såklart ingenting fr om 3 veckor ska jag och en kompis ha en smalfest och djävlar…" från Gynnings blogg, yes hon är så skön!

Nu jäklar! Efter att ha läst Carolina Gynnings blogg blev vi väldigt inspirerade. Om tre veckor ska vi också ha en smalfest. Med undantag för helgerna, ska vi härmed vara supernyttiga. Vi är iochförsig redan nyttiga men nu ska vi verkligen kämpa! wihoo go Gynning och oss!
// Amalle Liza




Gräsfest

Till fredagens utgång behövde vi inhandla lite smått och gott. Jag Sanna och Malin begav oss till santa Monica för lite shopping. Det blev klänningar, kjolar och nödvändigheter för ansikte och kropp. Vi tillbringade lång tid på Sephora, vi älskar verkligen den affären, dom har allt! Sen upptäckte vi att klockan blev allt för mycket och vi var sena som vanligt, så vi skyndade oss hem. För att spara tid fixade vi naglarna på bussen :) Hemma mötte vi upp Amalle på Ralph's för att inhandla mat och sprit :) Lite senare på kvällen kom Madde till oss för att prova på Holleywoods uteliv! Mycket gullig tjej det där!


Lite bilder från shoppingen:




Vår chauffeur hämtade upp oss ca kl 23. Första rutten blev till klubben la deux, ska tydligen vara det hetaste stället just nu, vilken också stämde. Sjukt mycket och bra folk! Efter många drinkar och mycket party fick vi för oss att dra vidare till Area! Hm ja, fråga mig inte varför.. Väl där iallafall var vi väldigt runda om fötterna, men kul hade vi! När vi skulle gå hem träffade jag min "cap" igen, haha! På morgonen efter undrade vi varför vår lägenhet såg ut som den gjorde. (bildbevis) När vi tänkte efter lite kom vi på att vi hade en STOR efterfest med oss själva som både innehöll det ena och andra, bjuder tyvärr inte på dom bilderna och filmerna :)


Sunday afternoon..

Efter hela brand-kalabaliken återvände vi till Starbucks flitiga som vi är för att fortsätta pluggandet. Efter dock en halvtimme ledsnade jag totalt, likaså sanna. Vi bestämde oss därför för att ta vårt pick och pack och bege oss till det beryktade "Sears". där vi skulle köpa oss ett par lampor (har nämligen levt i mörker i en månad eftersom orken att köpa lampor inte riktigt har infinnit sig). Medan Liza och Amalle flitigt studerar vidare tar Sanna och jag 3:ans buss till Santa Monica 3rd st Promenad. Väl inne på Sears upptäcker vi förstås att lampor är den ENDA jäkla saken de inte har.. efter x antal suckande och grymtanden bestämmer vi oss för att strunta i lamporna och istället sightseeinga lite och ta lite fina bilder på vår nya hemstad! 

     
      
    
    

Hur som haver, så efter vårt lilla turist-session går vi förbi en pub. Sanna utropar då plötsligt: "Vi borde gå in och ta en öl där någon gång!" Var på jag svarar: Varför gör vi inte det nu då?. Och sagt och gjort. En stooor nachotallrik, + 2 halvliter Corona senare rullar vi glada oc nöjda hem.



//Malin

FIRE@90292

Söndagsplugg på Starbucks. Telefonen ringer och Liza svarar. En skärrad röst skriker "DET BRINNER, DET BRINNER, vad FAAN ska jag göra!!?"

Amalle var på väg in i duschen när hon hörde ett irriterande pip. Efter att ha ignorerat pipet i typ 5 minuter gick hon ut på altanen och upptäckte att det rykte från grannens fönster. Amalle får panik och springer halvnaken ut till poolen där det ligger en fet kärring och solar. "Aj tink its burning at our nejbours, cos its beeping from de apartment" säger Amalle på den finaste svengelskan. Grannen skrattar och svarar "oh honey I promise you that the beep would be much louder if there was a fire". Dumförklarad går Amalle hem igen och ställer sig och glor ännu ett par minuter tills det börjar bolma ut rök ur tre andra fönster, först då fattar den "smarta svenskan" att det kanske är dax att göra nåt åt saken. Hon springer ner till vår hyresvärd Joseph som klappar henne på axeln och säger "oh sweetie that's not even possible, nobody lives in that apartment. but if it makes you feel better I'll look it up". Saaaakta strövar han efter henne upp till lägenheten. Väl framme uttalas ett enda ord; FUCK!! Joseph drar igång brandalarmet. Ett fruktansvärt tjut och blå sirener går igång över hela lägenhetskomplexet. Folk springer förvirrade och halvnakna ut från Mirabella Mansion som utryms. Brandkåren är där inom 2 minuter, lika så Sanna, Malin och Liza som vill skåda de sexiga uniformerna in action ;) Som tur var blev det inga större skador, inte hos oss iallafall. Nu är vi tillbaka på Starbucks och ska försöka plugga igen..good luck efter den adrenalinkicken!




Skärrade grannar när de inser hur nära lägenheten det brann



pluggnördar


Seg uppdatering

Lite seg uppdatering nu, men vi har haft mycket att göra. Kommer bli mycket bättre uppdatering i veckan. Nu väntar vi på bilder från utgången i helgen så vi uppdaterar när vi fått bilderna!


Helg!

Nu har vi avklarat ytterligare en vecka i skolan och vi har HELG igen :) Finns inte så mycket att tillägga om veckan som gått, vi hinner inte med så mycket mer än plugg just nu faktiskt, blir säkert bättre när vi kommit in i allt. Imorgon ska vi alla upp och träna på morgonen, vi är riktigt hurtiga i det här huset ska ni veta :) Sedan ska vi fömodligen till stranden om vädret håller vad det lovat. Sedan blir det en sväng i till Santa Monica och shoppa lite förnödenheter, som skor partyoutfitts osv..Kvällen kommer att spenderas i Hollywood, har dock inte bestämt oss för vilket ställe vi ska till. Nej nu ska vi sova vår skönhetssömn. Peace out!



Blåsta svenskar

Haha vi har gått utan aircondition i 3 veckor, "trodde vi". Idag kom mexikanarna för att laga den.

Mexarn- What's wrong?
Liza- Its broken
Mexarn- No it isn't
Liza- yes it is
Mexarn- have you tried to push the ON BUTTON
Liza- oh no obviously not :)

Dumma svenskar :)






Onsdag

Nu är det strålande sol ute, och Sanna och jag ska ut till poolen :) Ska bara göra några ärenden hos Ralph och hos tandläkaren, ska kolla upp tandblekning, ja många tycker säkert det är ytligt osv, och ni fattar säkert inte hur lycklig jag blir av små förändringar, thats my life! wihoo! Hörde att det var dåligt väder och regn hemma, stackars er! :) Senare ikväll har jag Franskaprov, hm får väl se hur det går. Det är så svårt att plugga när man är här, vill ju bara sola och bada! Pratade med Clara och mamma nyss, de har flyttat in till vår nya lägenhet i Norrköping, roligt för dem, stackars lilla pappa som får vara själv i huset bara :(
Nej här går inte att sitta och slösa bort min dyrbara tid.. Ha en bra dag och och till alla, lev i nuet och va inte så jäkla långsinta!

// Liza




Saknad...

Även fast allt är så himla underbart här kan jag inte låta bli att längta hem. Saknar min familj och framförallt min pojkvän så himla mycket! Det är helt sjukt att jag har träffat en så underbar kille, vi passar verkligen på alla plan, vi kan umgås hur mycket som helst utan att tröttna på varanda. Vi säger att vi är själsfränder, det kändes första gången jag mötte honom i hissen, vi bodde i samma lägenhetshus i gävle ;D Både jag och Johannes har varit mycket dåliga partners i vissa av våra tidigare förhållanden, men vi har verkligen bestämt oss för varandra nu och det känns så jäkla skönt! Så himla skönt att ha en pojkvän som man slipper massa spel med, men vet liksom att allt är äkta. Vi har varit "officiellt" tillsammans i 1 år om en månad, synd att vi inte kan vara tillsammans då bara, men förhoppningsvis kommer han ner hit om ett tag så då får vi ta igen allt ;) Jaja var bara tvungen att skriva av mig lite!

Jag och Amalle är precis hemkommna från Yogan, är helt mör i kroppen! Ska sätta mig med en Franskaläxa som jag har imorgon, usch!
Kolla min syrras blogg: http://www.clarabergs.blogspot.com/
// Liza


Saknar allt roligt med er!



Lifeguard in action:)

Alla vi fyra läser olika kurser så ingen av oss har nästan aldrig samma schema. På måndagar är både jag och Liza lediga på dagen så vi bestämde oss för att dra ner till stranden. Det första vi fick se när vi kom ner, var en riktig livräddning in action! :) Tre surfare hade drivit för långt ut så de kunde inte komma in på grund av de stora vågorna. Tänk er baywatchMitch in action x 3, fast snyggare, komma springandes förbi er med den röda bojen i högsta hugg.. Ja det va en upplevelse att ej förglömma! ( Surfarna klarade sig ) Till råga på allt, när vi skulle gå från stranden så tog den ena livräddaren som befann sig i tornet tag i sin megafon och ropade nåt i stil med " Ladies, you'll come back tomorrow right? " lite pinsamt eftersom att hela stranden hörde :) haha. såklart så har vi lektioner hela veckan.. Nej nu ska jag sova, börjar tidigt imorgon..
// Sanna




Go Dodgers!

Idag har vi varit på baseball! Vårt lag "Dodgers" mötte" Arizona Diamondbacks" på Dodgers Stadium i Downtown LA. 54 000 människor (helt slutsålt) såg Dogers absolut viktigaste match! Självklart kirrade vi Dodgers tröjor och frossade i oss den obligatoriska "Dodgers dogen" och XXL ölen. Ingen av oss förstår baseballreglerna men vi hejade friskt ändå! Faktum är att vi misstogs för cheerleaders x-antal gånger :) Crew Sweden kände sig helamerikanska när vi gjorde vågen och sjöng den officiella Dodgers ramsan!


Liza and the good "cap"

Nedan bjuder vi på en film från igår! Vi är fulla, dumma och framförallt väldigt svenska..observera ögon som går i kors :)

Liza and the good "cap"


Purple night in Hollywood

Andra gången gillt på Area! Herre gud vad det spårade!! 
Här ser ni lite bilder från förfesten, klicka för att förstora.



Innan vi skulle ut gick vi till Ralph för att köpa redbull (till vodkan såklart). Eftersom att vår driver var ända borta i Hollywood, fick vi vänta en stund. Men det gjorde inget! Vi e ju trots allt lättroade svenskar och därför fick det helt enkelt bli ett pre party på parkeringsplatsen medan vi väntade :) 



Vi anlände till Area kl 11:30 där vi mötte upp våra dudes. Efter en jäkla massa free tequilashots totalspårade det! Vi lyckades i alla fall få ihop ett par publiceringsbara bilder :) 



Efterfesten höll på till klockan åtta på morgonen. Under efterfesten tänkte Malin ta altanvägen från vår grannes lägenhet, men på grund av den fina blandningen av cider, öl, vitt, rött, tequila och whiskey missade hon att glasdörren var igendragen. Smasch lät det när Malin vandrade rakt igenom altandörren!! Bildbevis finns nedan. Eftersom att vi inte hade något fyllekäk hemma gick crew sweden lös på en flaska grädde. Nu har vi en ny regel. Somna aldrig först i Mirabella Mansion!




Paaaarty!

Så här glada blev vi nyss när vi kom på att vi ska till Hollywood igen!

Liza blir så exalterad att hon springer till flaskan..



Sen måste alla göra ett glädjeskutt!





ses imorgon!

Blä för Usa's sjukvård

Jag HATAR USA's sjukvårdssystem! Jag och sanna som så snällt följde med mig gick dit kl 11:15 då jag hade bokat tid. Skulle bara ta några simpla lever och njurprover.. Efter att ha suttit och väntat i världens äckligaste barackvänterum i två timmar utan att ha fått hjälp började vi verkligen lessna. Fick efter ytterligare en timma igen träffa en läkare och ta mina jäkla prover. Stackars människor som alltid lever med detta system. Jag har kirrat nytt mobilabonemang idag också. Eftersom att jag och Johannes ringer varandra tusen gånger om dagen, blev det lite dyrt :) Men nu tar jag iallafall emot samtal och smsar gratis! Lycky me!
// Liza

Los Angeles

Hitills har ni bara fått höra om våra vilda partynätter :)  Vi har dock även hunnit med en del annat sen vi kom hit. De två första veckorna bestod mest av en massa fixande med lägenheten och skolan. Vi bor (granne med Britney Spears, haha) i ett lägenhetskomplex som heter Mirabella apartments och ligger i Marina Del Rey. Lägenheten är asfräsch och vi har pool, jacuzzi, gym, en liten biosalong, ett klubbhus och världens söötaste Joseph (svarta killen på bild2). Det tar oss typ 20 minuter att åka buss til Santa Monica College där vi pluggar allt från franska till inredningsdesign, foto och yoga. Alla människor här är så himla vänliga och sociala. Stor skillnad från trista, kalla Sverige. De flesta vi har träffat, har raggat upp oss på vår lokala mataffär Ralphs. Vi älskar Ralphs! Det är stort och fräscht, ligger ett stenkast från lägenhetskomplexet, och är öppet 24/7! Dessutom e vi homies med alla mexare som jobbar där :) ICA söder släng dig i väggen!


Här kommer lite trötta bilder från första vecka:


Caos in Culver City

Redan på morgonen förstod vi att dagen skulle bli kaos. Jag och Sanna skulle ha foto på morgonen kl.9.30. För att hinna till skolan måste man ha marginal med 30 minuter eftersom bussjävlarna inte matchar o stannar var femte meter. Självklart vaknade vi klockan kvart i 9 vilket betyder att vi hade sisodär 15 min på oss innan bussen gick. Med sminket utkladdat i hela fejjan, håret ovårdat och halvt påklädda kutar vi till bussen som vi faktiskt precis hinner med. Sanna var nu tvungen att läsa morgontidningen LA Times för att lugna ner sig=) När hon bläddrar förbi horoskopet svär hon tyst för sig själv. Jag undrar självklart var det var, så hon börjar läsa jungrun: Kortfattat " du kommer få en helvetes dag!" Citat av sanna " Fan, det här började ju jävligt bra". Och värre skulle det bli visade det sig. 

Efter att ha kommit försent till lektionen skulle vi åka till Target för att köpa en ny kamera. Vi hade nämligen hört att det skulle vara mycket billigare där än i vanliga affärer. Utan karta och utan lokalsinne  frågade vi oss fram och tog bussar på måfå för att hitta rätt. Det enda vi visste var att Target låg i culver city. Vi började snart inse att detta va lättare sagt än gjort. varför ska LA va så jäävla stort! 1 kvarter tar typ 20 min. SÅ 15 kvarter senare, ömmande axlar, såriga fötter och en och annan sur kommenter och elaka utrop om hur idiotiska amerikanarna är hittade vi äntligen till jävla Target. Självklart var kameran INTE billigare och min yoga-mattan som jag skulle köpa var t.o.m dyrare. Lessna och irriterade ringde vi taxi och åkte hem.

Haha, nästa gång går vi bara ner till Ralph.   //Malin & Sanna



En dag på Santa Monicas gator

Sannas och min lediga dag spenderades på 3th street i Santa Monica.. Var från början meningen att vi skulle gå till beachen, men det va molnigt. Så det blev shopping istället :) inte helt fel det heller. Vi älskar shoppingen i Santa Monica den går inte direkt jämföra med gallerian nian i Gävle haha! Vi har även hittat vårt nya favoritsallad ställe, vi har gått från fårostsallad på wayne's i Gävle, till Cesarsallad på Taurtoe på 3th street. Sanna shoppade ett par jättesnygga byxor alá 70- tal och en solhatt från Urban Outfitters. Jag köpte en hög jeanskjol från Urban Outfitters och ett tanface kit från Sephora samt lösögonfransar, brukar aldrig använda det, men man måste ju testa! Återkommer med recension. Nu har vi kommit hem från en lång franskalektion. Ska jag gå in på skype och se om jag får se min älsklings härliga face, saknar honom så himla mycket, men förhoppningsvis kommer han hit i åtminstone tre dagar om hockeyn tillåter :)
// Liza









Laborday

lat, latare, LASM!



LASM

Los Angeles Santa Monica. Här bor vi :) Liza Amalle Sanna och Malin. Kolla första bokstäverna i våra namn, got to be destiny.

Tredje dagen gillt!

Kvällen igår blev inte riktigt som vi planerat. Vi tänkte börja med en lugn förfest hos våra grannar och sen låta vår private driver ta oss till svenska märket Wescs fest i Venice. Istället urartade kalaset redan på förfesten när Lance och Andrew introdcerade oss för det amerikanska ölspelet :) Vi blev kvar hos grannarna hela kvällen som såklart slutade i total kalabalik! Lite trist att vi missade Wesc festen, fast ändå skönt med en helkväll på hemmaplan. Nu har vi ju en outfit till godo iaf :)


Här kommer lite bilder från när vi fortfrande är i fas;








Sen spårade det;





kuddkrig



kullerbytta

Lördag kväll

Kvällen började med att vår nya granne kom och önskade oss välkomna till Marina Pointe och bjöd in oss på förfest. Efter en del velande om vad vi skulle göra bestämde vi oss för att lotta. Lekledar-Malin höll i lotteriet och Sanna fick den stora äran att välja lott. Alternativen var "filmkväll", "chill på det lokala haket" eller "party hard". Vi skulle ha EN lottodragning. Det alternativ som drogs först skulle det bli. En lapp. En chans. Det blev "filmkväll".. Två sekunder och hundraelva bortförklaringar senare bestämde vi oss såklart för att slopa filmkvällslappen och lotta mellan "chill på det lokala haket" och "party hard" istället. Sanna drog "chill på det lokala haket". Responsen blev ett högt NEEEEEJ i kör! So "party hard" it was :)

Vi började lungt med lite drinkar och allsång till Malins favvolåt "Roxanne". Eftersom att vi har fyra laptops men inga högtalare kom vi på att vi kan ställa en dator i varje hörn av rummet och på så sätt få surroundljud! Det var dock inte lätt för fyra halvpackade pinglor att trycka på playknappen exakt samtidigt. Och eftersom att grannens musik ändå överröstade vårt surroundsystem gick vi in till honom och fortsatte kalaset istället. Världens trevligaste granne har vi! Han hade massa roligt skvaller om realityserien "The Hills" på MTV där han jobbar som producent. Kvällen fortsatte på flashiga Opera i Hollywood :) Vi hann dock bara vara där i en halvtimme eftersom att alla klubbar i den här stan stänger så jäkla tidigt! Sammanfattningsvis hade vi iaf en mycket trevlig kväll :)

Idag har vi haft bakisdag på stranden och badat i helt enorma vågor! Imorgon är det Laborday (påhittad helgdag för att amerikanerna ska kunna lata sig) då passar vi nog på att kolla upp Santa Monica beachen.

Pics från lördagskvällen;



RSS 2.0